* »

zaterdag 3 juli 2010

Beautiful Malaysia part II

In Kuala Lumpur stond de huurauto klaar en zijn we vertrokken richting het binnenland. Het is even wennen om links te rijden maar met behulp van GPS rijden we naar onze eerste stop: De olifantenopvang! Daar mocht ik een baby olifantje melk geven, te schattig! De jumbo's zijn gigantisch en indrukwekkend.
Vervolgens rijden we naar het natuurpark Taman Negara waar we een geweldige tocht maken door de jungle. Onderdeel van deze tocht door een van de oudste jungles ter wereld is de 'Canopywalk' waarbij we over hangbruggen 30 meter boven de grond wiebelen en zo een hele andere kijk op het regenwoud om ons heen hebben.
Vervolgens rijden we door naar Cameron Highlands. Via kronkelwegen en haarspeldbochten bereiken we uiteindelijk het sprookjesachtige Tanah Rata. Ons hotel staat op een heuvel met een verbluffend mooi uitzicht op de vallei. We zijn omringd door theevelden. Ook maken we een wandeling door de Mossi Forest waar we echt een Efteling sprookjesbosgevoel krijgen.
Na alle theevelden en Engelse temperaturen gaan we chillen op the Perhentian Islands: palmbomen, hagelwitte stranden en een kraakheldere zee. Ons resort ligt aan het strand met een eigen koraalrif waar je geweldig kunt snorkelen. Tijdens een snorkeltocht zien we een grote zeeschildpad!
En toen...paradijs Pulau Gemia, ofterwijl Gem Island. Een mini eiland met maar 1 resort waar we ultiem relaxen. Massage, ronddobberen op ons luchtbedje, snorkelen, kayakken en heerlijk vanuit onze kamer naar de kabbelende zee luisteren. We kunnen ons geluk niet op als er op en avond zo'n 100 schildpadjes worden geboren!
Met pijn in ons hart verlaten we dit paradijsje en rijden we naar het vliegveld om terug te vliegen naar Kuala Lumpur. Onderweg even poseren bij de floating mosque! Nog even shoppen in KL en dan weer naar huis...

1 reacties:

missvanham zei

oow die kleine schildpadjes Wat lief!! *wup*
wat een mooie foto's!

ik ben echt niet jaloers ;-)