* »

dinsdag 11 november 2008

Het nieuws deze week...

Ik word er een beetje treurig van..

Verbod op paddo's vanaf 1 december
Al per 1 december worden paddo's verboden. Dat is het gevolg van een nog niet bekend gemaakt besluit dat de ministerraad vrijdag heeft genomen op initiatief van minister Ab Klink van Volksgezondheid.

Deze week zal de koningin het besluit ondertekenen en dan wordt het paddoverbod alsnog openbaar gemaakt. De zogeheten Algemene Maatregel van Bestuur waarmee het kabinet de hallucinogene paddenstoelen naar de verboden categorie van de opiumwet verwijst, wordt per 1 december van kracht.

ChristenUnie: blowen boven de 21
“Zolang er nog geen verbod op coffeeshops is” wil de ChristenUnie de verkoop van softdrugs aan jongeren onder de 21 verbieden, net als het blowen op straat in deze leeftijd.

Criminoloog: Coffeeshop in 2010 verleden tijd.
Over twee jaar is er in Nederland geen coffeeshop meer. Dat voorspelt Henk van de Bunt, hoogleraar criminologie, in een interview met het blad VNG Magazine.

Nederland wilt coffeeshops bannen
België blij om strengere regels rond softdrugs. De Nederlandse regeringspartij CDA stelt alles in het werk om het gedoogbeleid rond softdrugs terug te schroeven. De christendemocraten van Balkenende willen de coffeeshops allemaal sluiten. De Belgische burgemeesters en ministers zijn blij met dat voornemen.

Alsof respressie en verbieden de oplossing is voor alle 'problemen'. Meer repressie heeft nooit geleid tot minder drugsgebruik. De betutteling is nog nooit zo groot geweest met het rookverbod, het a.s. paddoverbod, straks de prostitutie nog...

Straks hebben we alleen nog maar religie: de opium voor het volk..

0 reacties: