* »

donderdag 27 december 2007

Drugs en de invloed ervan op je sexleven

Wat niet mag, is vaak lekker. Dus wordt er sinds het bestaan van de mensheid drugs gebruikt. Maar wat gebeurt er als je drugs met iets anders lekkers als sex combineert? De effecten van de verschillende drugs op je sexleven!! Loesz zet het voor je op een rijtje.


• Alcohol: Iedereen weet dat alcohol de lust vergroot. Remmingen verdwijnen en mensen zoeken makkelijker toenadering tot elkaar. Overmatig gebruik geeft het tegenovergestelde effect. Bepaalde onderdelen van het mannenlichaam kunnen verkleinen en drankmisbruik geeft een verhoogd risico op onveilige sex. Zwaar alcoholgebruik zorgt er op de langere termijn voor dat de sexuele prestatie van mannen afneemt, door permanente schade aan de zenuwen die de erectie beheersen. Ook is zwaar alcoholgebruik funest voor het aantal spermacellen en kan leiden tot impotentie.

• Hasj en wiet: softdrugs zorgt voor een gevoel van euforie en verhoogt het bewustzijn, inclusief – heel belangrijk bij sex – het gevoel van aanraking. Maar THC werkt ook verslappend op de spieren; je benen en armen zijn 'lui' en dat maakt de vrijpartij weinig creatief. Langdurig gebruik vermindert het testosteron, wat onvruchtbaarheid kan veroorzaken.

• Cocaïne: Coke wordt gezien als afrodisiac, door zijn zelfvertrouwen opkrikkende werking. Als het af en toe wordt gesnoven, verhoogt het inderdaad het libido en stelt het orgasme uit. Het grote voordeel voor mannen is een langere erectie. De vrouwen melden een mate van sexuele vrijheid. Nadelige bijwerkingen zijn prikkelbaarheid en soms zelfs agressiviteit.

• Speed: speed zorgt ervoor dat he uithoudingsvermogen toeneemt en dit is een niet al te onplezierige bijkomstigheid in bed! Ook de sexuele opwinding neemt toe. Nadelen zijn vaak het wegblijven van een orgasme, bij zowel mannen als vrouwen en een verminderde erectie bij mannen (bekend met het speedpikkie?).

• XTC: MDMA geeft je emoties meer ruimte, maakt je warm en ontvankelijk voor anderen. Het vergroot de emotionele openheid. Vrouwen hebben vaak meer behoefte aan contact, praten en intimiteit. Niet voor iedereen een sexdrugs. In een relatie kan het leiden tot intieme sex, waarbij je overspoeld wordt door gevoelens van begrip, liefde en geluk.

• GHB: in verband met sex ook wel Geil Hemels Bronwater genoemd. Je wordt vrolijk, angsten en remmingen verdwijnen en je wordt extra opgewonden. Tevens kan GHB de erectie bij een man stimuleren; de erectie houdt langer en de penis is harder. Probleem met GHB is de dosering waardoor de erotiserende werking niet bij iedereen goed uitpakt. De juiste dosering ligt dicht tegen de overdosis waardoor je al snel in een diepe slaap terecht kan komen. GHB is dan ook veel in het nieuws geweest als date rape drugs.

Drugs doen hun werk eigenlijk het beste vóór de sex. Het is een ultieme ontspanner en vermindert remmingen. Helaas is de afstemming van mannen en vrouwen op elkaar vaak een probleem. Is de vrouw helemaal ontspannen en opgegeild, dan heeft de man weer last van een slappe penis. Of is hij er helemaal klaar voor en dan valt de vrouw in slaap. Wie verstandig gebruikt en zich van tevoren goed informeert, kan zo nu en dan best eens experimenteren met sex en drugsgebruik. Je sexleven kan er een enorme boost van krijgen!

Meer info op www.unitydrugs.nl

Gepubliceerd in Release Magazine 2006

0 reacties: