* »

vrijdag 12 december 2008

Klink liegt!


Klink in Vrij Nederland

Burgermeester Cohen voelde daar niets voor.
Zuinigjes: "Kennelijk denken wij hier anders over."
Zijn argument is dat bij een verbod op paddo's ondergronds zullen worden verkocht.
"Als je zo redeneert, kun je net zo goed het hele wetboek van strafrecht intrekken. Er zullen altijd mensen zijn die de wet ontduiken. Dat is toch geen reden om van wettelijkheid af te zien? Het feit dat paddo's straks misschien stiekem worden verkocht is geen argument om ze niet te verbieden. De politie en het Openbaar Ministerie hebben we juist nodig omdat er mensen zijn die zich niet spontaan aan de regels houden." Dan, geïrriteerd:"Jongens, waar hebben we het in dit land eigenlijk over? De paddo's? Alsof er geen belangrijker zaken zijn!"
Kennelijk tergt zo'n verbod mensen die niet door de overheid betutteld willen worden. "Hou nou toch op! In heel Europa zijn de paddo's verboden, juist vanwege de schadelijke en onvoorspelbare effecten. Dan zou ik een buitenissig iemand zijn omdat ik ze wil verbieden? Moet ik dan zeggen dat paddo's bij onze volkscultuur horen? Nou, dat doe ik niet."

Geen stijl hierover op 6 december 2008
Ab Klink. U liegt dat het gedrukt staat
Gezondheids- fundamentalist Ab Klink herhaalt de leugen waarop zijn complete paddoverbod op is gebaseerd. Onderzoek in 2007 - nota bene in opdracht van Klink zelf! - wees immers al uit dat de Fransman een psychotische gek was en dat paddo's NIETS met het voorval te maken hadden. Desalniettemin herhaalde Klink zijn semantische drogreden in maart tijdens een Kamerdebat en nogmaals in augustus tijdens een uitzending van Netwerk. Jahaa, belerende gristenpotentaat.

Vandaag in de Metro
Klink mag niet meer liegen over paddo-incident
SP, GroenLinks en D66 zijn klaar met de 'onwaarheden' die minister van Volksgezondheid Klink in de media vertelt over de Fransman die vorig jaar zijn hond slachtte. Volgens Klink deed de man dat onder invloed van paddo's. Klink zei deze maand in Vrij Nederland: "Toen (...) heb ik mij voorgenomen de paddo's te verbieden." Uit onderzoek in opdracht van zijn eigen ministerie bleek echter vorig jaar al dat de Fransman geen paddo's had gebruikt, maar psychotisch was. De partijen willen dat Klink stopt met 'het beinvloeden van de beeldvorming (...) door uitspraken die niet op waarheid zijn gebaseerd'.

0 reacties: