* »

zaterdag 29 maart 2008

Bewust leven is bewust snuiven

Een collectief van meer dan 50 prominente Nederlanders, onder leiding van Katja Schuurman, heeft vandaag opgeroepen tot een algehele boycot van Colombiaanse cocaïne. Dit gebeurde in een paginagrote advertentie in De Volkskrant.

“Wij willen, kunnen en zullen niet langer machteloos toekijken en ons hoofd afwenden. Wij halen onze neus niet langer op voor het leed dat FARC veroorzaakt! Het is tijd voor actie, NU!”, zo valt in het pamflet te lezen. De linkse opstandelingen, door de Verenigde Staten en de Europese Unie bestempeld als terroristische organisatie, bekostigen hun strijd met de Colombiaanse regering vooral door de handel in cocaïne.

In het bonte gezelschap van ondertekenaars zijn naast televisiebekendheden als Winston Gerschtanowitz, Linda de Mol en het gehele presentatorengilde van BNN, ook advocaten, politici en sporters ruim vertegenwoordigd. "Wij zijn wel de laatsten om te beweren dat in onze hectische levens een hulplijntje op zijn tijd geen bittere noodzaak is," zo onderbouwen zangers Nick en Simon hun steun, "maar we kunnen onszelf niet blijven voorhouden dat aan onze neuzen geen bloed kleeft."


Het is Schuurman vooral te doen om een bewustmakingsproces: "Denk de volgende keer dat je aan de nak gaat eerst goed na. Kijk eens goed naar jezelf in die spiegel die voor je op tafel ligt en sta stil bij het leed dat het FARC aanricht, met geld van de Europese jetset", zo zegt de presentatrice zichtbaar geëmotioneerd. "Spreek je dealer, de volgende keer dat hij voorrijdt, aan op zijn ethisch besef. Vraag hem zijn coke, crack, snow, smack, C, sos, yayo of snats voortaan niet uit Bogota, maar bijvoorbeeld Guatemala, Peru of Bolivia te importeren, waar het geld tenminste wél goed wordt besteed."

In een reactie laat Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) weten verrukt te zijn over het initiatief. “Laat de maatschappelijke betrokkenheid van deze groep een voorbeeld zijn voor alle Nederlandse jongeren. Ik hoop dat massaal aan deze oproep gehoor wordt gegeven.”

Dat is nog eens goed nieuws. Katja roept op om bewust te snuiven en Rouvoet hoopt dat er massaal aan deze oproep gehoord wordt gegeven! Het staat op internet dus het is waar.. Alle lezers van het huisblaadje Ditjes & Datjes van de Dirk van der Broek weten het nu ook. Mooier kan toch niet?


Bron

2 reacties:

Anoniem zei

Whehe voortaan dus allemaal aan de Max Havelaar Coke ;-)

Anoniem zei

Verbazingwekkend dat ook Rouvoet regulering van de productie, handel & consumptie van coke als idealere optie ziet!