* »

maandag 21 april 2008

Isowattes?

Unity heeft altijd een aantal geweldige tips paraat voor mensen die graag uitgaan combineren met drugs. Zo adviseren we al jaren om ieder uur een glas water of een isotoon drankje (zoals AA, Aquarius of Extran) te drinken. Wie XTC of een ander stimulerend middel gebruikt, voelt geen vermoeidheid en kan uren achter elkaar dansen. Als het dan ook nog warm en vochtig is en er onvoldoende gedronken wordt , bestaat het risico dat het lichaam oververhit raakt en uitdroogt. Het gevolg kan zijn dat de spieren en sommige organen, zoals de nieren, niet meer werken. Oververhitting is (levens-) gevaarlijk en moeilijk te behandelen.

Vocht is dus erg belangrijk als je veel van je lichaam vraagt, maar waarom zou het nog beter zijn om naast water ook een isotoon drankje te drinken? En wat zijn isotone drankjes eigenlijk? En waarom zou je die “sport”drankjes drinken als je je housedansje aan het doen bent?

De meeste feesters drinken veel te weinig vocht. Drink je tijdens het uitgaan ook nog eens veel alcohol, dan zul je nog meer vocht verliezen dan normaal. Je kunt zo het risico lopen op oververhitting en uitdroging. Om dit vocht (en zouten) aan te vullen kun je het beste een isotoon drankje drinken. Isotone drankjes bevatten dezelfde concentratie stofjes als in het bloed. Dit helpt bij het opnemen van vocht.

Aangezien de meeste feesten minimaal 8 uur duren kun je je voorstellen dat je flink wat lichamelijke inspanning levert op zo’n dag/avond/nacht.. Isotone drankjes vullen naast vocht ook koolhydraten aan voor en tijdens de inspanning/ontspanning/uitspatting. Het is dus uitermate geschikt voor uitgaanders die langer dan 1-1 ½ uur dansen. En wie doet dat niet?

Uitstekend advies dus. Maar wie heeft die drankjes eigenlijk ooit gezien op feesten? Juist. Niemand! Daar komt nu gelukkig verandering in. Vanaf dit voorjaar heeft FCA isotone drankjes in hun assortiment. Probeer het eens, want uitgaan is toch topsport?!

Persbericht

1 reacties:

Anoniem zei

Wat een lief poezen plaatje.

schattig!

Ga je nog wat schrijven over oldskool dansjes en nieuwe gabber.
ik vond tha master gister zo schattig met zn king bee dansje!